Juniorke BiH zauzele 12. mjesto na Evropskom prvenstvu

Evropsko prvenstvo A divizije u Mađarskoj

Juniorke BiH zauzele 12. mjesto na Evropskom prvenstvu

D. Rakanović

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Rusije rezultatom 90:73 i zauzela 12. mjesto na Evropskom prvenstvu A divizije u Mađarskoj.

Izabranice Gorana Loje dobro su otvorile utakmicu i nakon prve četvrtine imale su prednost od četiri poena (19:15). Naše juniorske su igrale dobro i na otvaranju druge četvrtine, ali su Ruskinje u drugom dijelu ovog perioda sjajnom serijom preuzele kontrolu nad utakmicu. Na poluvremenu su Ruskinje vodile sa deset poena razlike (41:31). 

U nastavku utakmice, naše Zmajice uspjele su se vratiti u utakmicu i doći do izjednačenja na kraju trećeg perioda (58:58). Naše juniorke ipak nisu imale snage za potpuni preokret, u posljednjem periodu Ruskinje su odigrale odlično na obje strane parketa i stigli do uvjerljive pobjede. Prednost Rusije u posljednjem periodu je rasla iz minuta u minut, a na kraju su slavile sa 17 poena razlike (90:73). 

Selekciju Rusije predvodila je Repnikova sa 19 poena, uz to je imala sedam skokova i tri asistencije. Pratile su je Ignatova i Zotkina sa po 13 poena, Zaitceva je dodala 11, a Dinza Ernandes 10 poena. 

U našem timu se istakla Sara Heljić  sa 21 poenom, uz 11 skokova, četiri ukradene lopte i po jednom asistencijom i blokadom. Dvocifrene su bile i Gabriela Višković sa 12 poena, te Ksenija Mitrić i Dragana Zubac sa po 10 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi