Juniorke Čelika izborile finale

Savladale ekipu Livna

Juniorke Čelika izborile finale

Juniorke Čelika izborile su finale Lige mladih. Zeničanke su u izuzetno zanimljivom polufinalnom meču savladale ekipu Livna rezultatom 55:50.

Nakon što je Čelik bolje otvorio meč, gošće iz Livna su u drugoj četvrtini zaigrale dosta bolje. U trećoj dionici Livnjanke su uhvatile priključak i prešle u vođstvo, ali Čelik nije htio propustiti šansu. Zeničanke su u posljednjoj četvrtini dodale gas i na kraju stigle do željenog trijumfa.

Najefikasnije u redovima pobjedničke ekipe bile su Amina Ćehajić sa 18 i Amna Kahrić sa 17 postignutih poena, dok je kod Livna bolja od ostalih bila Andrea Krišto sa 16 poena.

Nedim Šišić, trener Zeničanki, kaže da su njegove djevojke pokazale pravi sportski karakter savladavši Livno u izuzetno zanimljivoj utakmici.

"Vidjeli ste, čitavo vrijeme se igralo u egalu, koš za koš. U odlučujućim momentima moje djevojke nisu dozvolile da se protivnik rezultatski odlijepi, bile su maksimalno skoncentrisane na igru, što nam je na kraju i donijelo pobjedu. Izborili smo finale, a sa kim ćemo se tamo sastati nije ni važno. Ovo je Liga mladih i važno je da djevojke igraju što više utakmica. Ono što mogu da obećam u ime Čelika jeste da ćemo dati sve od sebe da napravimo i korak više. Iza nas je naporna sezona, većina igračica je nastupala i za seniorski tim, što im je donijelo i novo iskustvo. Vjerujem da će sutra izvući maksimum i svoje znanje i umijeće pokazati na terenu", poručuje Šišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi