Juniorke poražene od Italije

Evropsko prvenstvo, 1. kolo

Juniorke poražene od Italije

M. Šljivak

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je u 1. kolu Evropskog prvenstva u mađarskom Sopronu od selekcije Italije rezultatom 71:44.

Iako je bh. selekcija pružila dobar otpor u ovom meču, Italija je na kraju opravdala ulogu favorita i  zasluženo je stigla do pobjede u ovom duelu.

Prvo poluvrijeme donosi dobru igru bh. košarkašica. Nisu dopuštale protivnicima da se previše razigraju i naprave razliku, pa su na odmor Italijanke otišle sa samo četiri poena prednosti, 34:30

Treći period nije donio previše efikasnu košarku. Italija uspijeva po prvi put otići na dvocifrenu prednost, a u ovom dijelu igre BiH postiže samo šest poena i Italijanke odlaze na plus 13 nakon 30 minuta igre, 49:36.

Tu je bio i definitivan kraj za izabranice Gorana Loje. Italija je do kraja bez većih problema privela meč kraju za prvu pobjedu na prvenstvu.

Do trijumfa je Italiju vodila Martina Fassina s 13 poena, Laura Cubaj je dodala 12, dok je kod naše selekcije najefikasnija bila Sara Heljić sa 12 poena, a Ksenija Mitrić je dodala 11.

U drugom kolu bh. selekcija sutra igra s reprezentacijom Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije