Jurčenko: Cilj kluba je borba za titulu prvaka

Trener Banovića nakon pobjede u Zenici

Jurčenko: Cilj kluba je borba za titulu prvaka

D. Kurbegović

Košarkašice Banovića večeras su u Zenici pobijedile domaći Čelik u derbiju 11.kola prvenstva u košarci. Domaće košarkašice su u prvom poluvremenu bile dostojan rival, ali u drugom dijelu utakmice do izražaja je došlo iskustvo gošći, te veći broj kvalitetnih košarkašica.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i gostujući trener Goran Jurčenko.

"Mi smo puno iskusnija ekipa nego Čelik, ali opet svaka čast domaćinu i na otporu pogotovo u prvom poluvremenu. Mi smo znali da ovo neće biti lagana utakmica, da će biti jak otpor, ali nismo se ni nadali da ćemo ovako lako u drugom poluvremenu riješiti utakmicu.Zadovoljan sam igrom, ima tu dijelova poput u prvoj i drugoj četvrtini, gdje baš nisam nekim segmentima zadovoljan, ali na kraju zasluženo smo pobijedili" ističe Jurčenko.

Cilj kluba je borba za titulu prvaka.

"Naš cilj je sigurno ući u finale doigravanja za prvaka, mi smo pokazali u prošlom kolu protiv Play Off-a da se možemo ravnopravno nositi s njima. Imali smo i pripremi te utakmice velikih problema, jer čitavu sedmicu nismo mogli trenirati u svojoj sali, jer nije bilo grijanja.. Ipak mislim da dovođenjem još par igračica možemo konkurisati za prvo mjesto na kraju sezone" kazao je za SportSport.ba Goran Jurčenko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi