Jurčenko: Očekuje  nas neizvjestan duel protiv Čelika

Trener ŽKK RMU Banovići za SportSport.ba

Jurčenko: Očekuje nas neizvjestan duel protiv Čelika

E. Dindić

U prošlom kolu košarkašice ŽKK RMU Banovića po prvi put su poražene ove sezone. Sjajna utakmica u Banovićima otišla je na stranu ekipe Play Offa iz Sarajeva  rezultatom 85:80.

Međutim u klubu iz Banovića su brzo zaboravili utakmicu sa Play Offom i okreću se novim izazovima. Gostovanje u Zenici ekipi Čelika uvijek je predstavljalo pravi izazov za sve ekipe u prvenstvu Bosne i Hercegovine. 

Trener košarkašica iz Banovića Goran Jurčenko za portal SportSport.ba najavio je derbi susret 10.kola Lige 11 za košarkašice  koji se igra u Zenici.

"Čelik je u zadnjih par godina bio lider u ženskoj košarci u Bosni i Hercegovini. Osvojili su zaista sve što se može osvojiti i to se mora poštovati. Ove godine su spojili iskustvo i mladost, što  je dalo rezultata i njihov omjer od  sedam pobjeda i samo jednog poraza govori da su zaista ozbiljan protivnik. Utakmica će biti sigurno sa dosta dinamična do posljednjeg minuta neće se znati pobjednik. Ekipa koja bude imala više sportske sreće a i želje za pobjedom na kraju će osvojiti nove bodove. Što se tiče mog tima mi smo ovih dana imali dosta problema sa trenažnim procesom, u dvorani nema grijanja i zbog hladnoće nismo trenirali. Međutim mi ne tražimo opravdanje i u Zenicu idemo da damo sve od sebe kako bi ostvarili novi trijumf " zaključio je Jurčenko
 
Susret 10.kola Lige 11 Bosne i Hercegovine za košarkašice između KŽK Čelika i ŽKK RMU Banovići na rasporedu je 28.1.2017 godine sa početkom u 17:00 h. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi