"Jusuf Nurkić je NBA potencijal"
Foto: kkcedevita.hr

Nurkića hvale stručnjaci

"Jusuf Nurkić je NBA potencijal"

M. Šljivak

Fantastične partije Jusufa Nurkića u dresu zagrebačke Cedevite donijele su mnogo veoma pozitivnih komentara na njegov račun. 

Mnogi vrhunski stručnjaci našem 19-godišnjem centru predviđaju vrhunsku karijeru, a svi su uvjereni kako je Nurkić veliki NBA potencijal.

Nakon poraza od Cedevite, trener Szolnokija Neno Aščerić, govorio je za hrvatske medije o samo jednom igraču, Jusufu Nurkiću.

"Rekao sam u najavi da je Jusuf Nurkić ključni igrač Cedevite, a to se na moju žalost potvrdilo na parketu. Sve je zabio preko lijevog ramena, a prije utakmice sam naglasio da mu to trebamo zatvoriti, čak i po cijenu da preko desnog dođe do lagano do poena", rekao je Aščerić, a posebno je naglasio:

"Po meni je riječ o NBA potencijalu", dodao je Aščerić.

I trener Cedevite Jasmin Repeša, koji je pružio pravu priliku Jusufu Nurkiću, zadovoljan je njegovom igrom.

"Prije sezone rekli smo da radom želimo podići individualnu kvalitetu svakog igrača, a time će se dizati i momčad. Nurkić je na dobrom putu da realizira svoj potencijal i ako nastavi raditi s pravim stavom, ne sumnjam da je pred njim velika karijera", rekao je Repeša.

Nurkić u ovoj sezoni ima jako dobre učinke. U ABA ligi je na prosjeku od gotovo 13 poena, a u  Eurocupu prosječno bilježi osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.