Jusuf Nurkić svoj kamp seli iz Tuzle u Zenicu

Nije se dogovorio sa Sportskim centrom "Mejdan"

Jusuf Nurkić svoj kamp seli iz Tuzle u Zenicu

D. Kurbegović

Nakon što su mu i definitivno propali pregovori sa Sporstkim centrom "Mejdan" u Tuzli, naš proslavljeni NBA košarkaš i član Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić odlučio je svoj 1. "BOSNIANBEAST basketball camp" održati u Zenici. 

Naslućujući ovakav scenarij s Mejdanom, ljudi iz organizacije kampa već su prije nekoliko dana kontaktirali direktora Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici Feđu Jovanovića, koji se složio s idejom da se kamp održi u ovom gradu. U toku su završni pregovori.

Nurkić bi, naime, tako 15. juna, od 9 -19 sati, u Gradskoj areni Zenica biti domaćin više od 300 bh. djece, većinom iz Tuzle. Troškove kampa snosi sam naš reprezentativac, a svi učesnici će, saznajemo, dobiti i specijalne poklone i majice s logom kampa. Lista učesnika je već zaključena, a Nurkić će iz Amerike dovesti i nekoliko trenera koji će raditi s bh. djecom. Naravno, na kampu će raditi i Ozren Selesković, prvi trener našeg košarkaškog diva. 

Zanimljivo je da je u julu 2014. kada smo u Areni igrali prijateljski meč protiv Švedske, Nurkić zadnji put i nosio dres bh. reprezentacije, koji će nakon operacije koljena i oporavka nositi i ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi