Kadeti BHN Bugojno suvereno do šampionske titule

Sjajne igre Bugojanaca

Kadeti BHN Bugojno suvereno do šampionske titule

S. Mlaćo

Kadeti košarkaškog kluba BHN Bugojno osvojili su šampionski pehar u Ligi mladih SBK/KSB za sezonu 2016/17.

Mladi košarkaši iz Bugojna suvereno su osvojili ligu mladih sa 24 osvojena boda, tri više od drugoplasiranog KK Promo Donji Vakuf i impresivnom koš razlikom od 1079 datih poena, te 589 primljenih poena, dakle plus 490.

Tokom sezone Bugojanci su svoje rivale pobjeđivali u prosjeku 35 poena razlike, a nakon odigranog regularnog dijela sezone i zasluženog osvojenog šampionskog pehara, očekuje ih Final four Lige- Kup SBK u kojoj su domaćini za četiri prvoplasirane ekipe lige. Parovi su BHN Bugojno - Travnik Bosna Tours i Promo Donji Vakuf - Rama Prozor.

Pobjednici polufinalnih mečeva će igrati u finalu, a poraženi meč za treće mjesto. Prvoplasirane ekipe će dobiti i medalje, a nade kluba iz Bugojna u Ligi mladih su predvodili kapiten Refik Imamović uz također sjajne partije Advana Ridžala, Adija Ćefe, Saida Mandžuke, Tarika Hajlakovića, Edisa Bumbula, Amela Atića, Benjamina Kukića, Edina Bajrića i ostalih perspektivnih bugojanskih košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi