Kadeti Evropsko prvenstvo započeli porazom

Poraz kadetske reprezentacije

Kadeti Evropsko prvenstvo započeli porazom

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, porazom je započela Evropsko prvenstvo B divizije u Bukureštu. Bolji od izabranika Gordana Firića bili su Estonci rezultatom 83:82.

Iako su naši kadeti imali čak sedamanaest razlike nakon prvih deset minuta igre 31:14, nastavak je donio pravu katastrofu u igri. Estonci do poluvremena smanjuju na samo minus pet 42:37, da bi u trećem periodu okrenuli utakmicu u svoju korist 66:78.

Posljednjih deset minuta naši momci su ponovo zaigrali mnogo bolje. Uspjeli su smanjiti prednost na samo minus jedan, no Estonci su zasluženo slavili pobjedu.

Jaagup Russak sa 18 i Kristofer Kurvits sa 17 poena su predvodili Estonce, dok je u našem timu Faris Smajlović ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.