Kadeti lagano s Gruzijom

Uvjerljiva pobjeda

Kadeti lagano s Gruzijom

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine boriće se za peto mjesto na Međunarodnom turniru u Turskoj.

Izabranici Emira Halimića savladali su Gruziju s uvjerljivih 78:53. 

Dominirali su naši mladi košarkaši u ovom susretu. Već nakon 10 minuta igre imali su dvocifrenu prednost (25:13), da bi do poluvremena bez problema dodatno povećali prednost na velikih 19 razlike, 46:27.

Ponovo je naša selekcije doživjela pad u trećoj dionici. Iskoristili su to Gruzijci, te su se vratili u igru. Nakon 30 minuta igre bilo je samo devet razlike, 53:44.

Međutim, ozbiljnijom igrom u posljednjoj dionici ponovo je naš tim uspio da stigne do velike prednosti. Na kraju su slavili pobjedu od 25 poena prednosti.

Našu selekciju je do pobjede vodio Emir Bačvić sa 15 poena, Emir Čerkezović je dodao 13, a Aleksandar Stojišić je ubacio 12. 

U borbi za peto mjesto naš tim igra protiv boljeg iz duela Latvija - Kina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti