Kadeti pobijedili Makedonce u borbi za plasman

Lazić fantastičan

Kadeti pobijedili Makedonce u borbi za plasman

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je vršnjake iz Makedonije rezultatom 79:69, te će se sutra sa Izraelom boriti za peto mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Rumuniji.

Izabranici Gordana Firića s  krenuli odlično u utakmicu. Poveli su 10:2, no Makedonci su se uspjeli vratiti u utakmicu, te je nakon deset minuta igre naša reprezentacija imala samo poen prednosti 21:20.

Drugi period ponovo bolja igra naših momaka. Imali su u jednom trenutku deset poena razlike, ali su Makedonci ponovo uspjeli u finišu smanjiti prednost pa se na poluvrijeme otišlo vodstvom Bosne i Hercegovine 40:34.

Početna faza drugog poluvremena u potpunosti je pripala našim košarkašima. Prednost se konstantno povećavala, te su u jednom momentu vodili i 18 razlike 57:39. Ipak, došlo je do opuštanja u posljednje dvije minute trećeg perioda, što Makedonci koriste i prave seriju od 12:0, pa se u posljednju četvrtinu ušlo ponovo sa šest poena prednosti 55:49.

Posjednji period na susretu igrala se izjednačena košarka. Na kraju su naši košarkaši mirno priveli utakmicu kraju, te su zasluženo stigli do pobjede.

Fantastičnu partiju je ponovo pružio Aleksandar Lazić koji je ubacio 32 poena, te je dodao 12 skokova. Faris Smajlović je dodao 11, a Ivo Garić 10 poena.  Andrej Magdevski je za Makedonce ubacio 37 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.