Kadeti poraženi i od Francuske

Evropsko prvenstvo, 2. kolo

Kadeti poraženi i od Francuske

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je i u drugom kolu Evropskog prvenstva u Poljskoj, a danas je od naše selekcije bila bolja Francuska rezultatom 55:46.

Prva četvrtina donosi jako lošu šutersku igru na obje strane. Za nijansu je bolje ovaj dio igre odigrala naša selekcija, te je nakon prve četvrtine imala prednost od 12:6.

Međutim, veliki broj grešaka, predaja lopte u ruke rivala i četiri minute bez postignutog koša odvele su Francuze do preokreta i vodstva od 15:12.

Ipak, naša selekcija se vraća. Ilić pogađa uz bacanje, da bi zatim Semir Karić pogodio trojku za prekid crne serije i vodstvo od 18:15. 

Do kraja prvog poluvremena Francuzi su odigrali za nijansu bolje, te su na odmor otišli sa dva poena prednosti, 24:22 uz skromnu šutersku igru s obje strane.

Nešto bolje je u treću dionicu ušla Francuska. Imali su jednom trenutku i sedam poena prednosti, 34:27, zatim je bilo i plus osam, ali je u samoj završnici Luković trojkom vratio bh. tim, pa su Francuzi u posljednju dionicu ušli sa tri poena prednosti, 39:36.

Održavali su naši rivali vodstvo tijekom posljednje dionice. Naši su uspijevali prijetiti, ali u ključnim napadima nisu pogađali, pa je ubrzo Francuska serijom poena došla do plus 10, 52:42 na minut do kraja.

Na kraju su mirno proveli meč kraju, te su došli do prve pobjede na EP-u, dok je ovo našoj selekciju drugi poraz.

Ayayi je predvodio Francuze sa 12 poena i 14 skokova, dok je u našem timu Karić ubacio 16 poena.

Grupa C, 2. kolo:

BiH - Francuka 46:55

BIH: Karić 16, Milošević, Tiganj 6, Ilić 5, Mehić 1, Cvetić 2, Gutić, Biberović 2, Vuković 9, Kamenjaš 5, Višnjić , Omerović .

FRANCUSKA:Bourhis 5, Oger, Maledon 8, Dossou Yovo 11, Niasse 3, Randriamananjara 3, Choupas 2, Ayayi 12, Klingelschmitt 4, Coudreau 7, Leopold, Evtimov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti