Kadeti pregazili Gruziju

Prva pobjeda na EP

Kadeti pregazili Gruziju

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u drugo kolu Evropskog prvenstva B divizije u Bukureštu selekciju Gruzije sa 82:52.

Nakon jučerašnjeg poraza od Estonije, naši mladi košarkaši su danas pokazali kako je jučerašnje izdanje bio samo loš dan. Od prve minute su izabranici Gordana Firića krenuli žestoko i na kraju su sasvim zasluženo slavili pobjedu.

Nakon prvih deset minuta naši košarkaši su imali sedam poena prednosti 20:13, da bi se nakon toga prednost konstantno povećavala, te su na poluvrijeme otišli sa velikih 26 poena prednosti 50:24.

Nastavak susreta donio je nešto izjednačeniju košarku. Treći period su naši dobili 16:14, da bi i posljednjih deset minuta dobili istim rezultatom za konačnih plus 30.

Sandro Gačić i Amar Balić su u našem timu ubacili po 15 poena, dok je kod Gruzije Willy Isiani ubacio 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.