Kadeti savladali Rumuniju i ostali u igri za drugi krug

Druga pobjeda

Kadeti savladali Rumuniju i ostali u igri za drugi krug

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u četvrtom kolu Evropskog prvenstva B divizije domaćina Rumuniju rezultatom 75:66.

Prvo poluvrijeme su naši košarkaši odigrali odlično. Nakon deset minuta igre imali su izabranici Gordana Firića vodstvo 17:8, da bi sjajnom igrom prvo poluvrijeme okončali sa velikih petnaest razlike 42:27.

Ipak, treći period naš tim igra veoma loše. Dopustili su Rumunima da se u potpunosti vrate u utakmicu, te se u posljednjih deset minuta ovog susreta ušlo sa samo šest ponea prednosti 59:53.

Naša reprezentacija međutim nije dopustila Rumunima da naprave preokret u posljednjoj četvrtini, te su na kraju slavili sa devet poena prednosti.

Aleksandar Lazić je sa 17 poena i sedam skokova predvodio našu reprezentaciju, Faris Smajlović je imao double-double učinak od 14 poena i 11 skokova. Marius Ciotlaus je sa 29 poena predvodio Rumune.

Naši momci su ovom pobjedom ostali u trci za plasman u drugi krug, a za to nam treba sutrašnja pobjeda Crne Gore nad reprezentacijom Gruzije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.