Kadeti Sparsa u finalu Lige mladih

Savladali Budućnost

Kadeti Sparsa u finalu Lige mladih

Kadeti OKK Spars Ziraat bank izborili su finale državnog prvenstva. Sarajevski tim večeras je u posljednjoj polufinalnoj utakmici završnog turnira Lige mladih savladao ekipu Budućnosti sa 77:63.

Iako je tim iz Bijeljine odlično otvorio meč i u određenom periodu imao i prednost na svojoj strani, domaći su odigrali sjajnu treću dionicu, u kojoj su i riješili pitanje pobjednika.

Najzaslužniji za trijumf Sparsa bio je Deni Radak koji je ubacio 21 poen i zabilježio 17 skokova, dok je bolji od ostalih u Budućnosti bio Mirza Kusturica sa 21 postignutim poenom.

Za naslov najbolje kadetske muške ekipe u Bosni i Hercegovini Sarajlije će se sutra boriti protiv banjalučkog Rookye.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi