Kadeti spavali zadnju četvrtinu i ostali bez četvrtfinala

Evropsko prvenstvo B divizije

Kadeti spavali zadnju četvrtinu i ostali bez četvrtfinala

D. Rakanović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Mađarske rezultatom 79:65 u posljednjoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva B divizije u Bugarskoj. 

Nakon ovog poraza BiH je završila grupnu fazu na trećem mjestu i slijedi razigravanje za plasman od devetog do 16. mjesta. Kadeti naše zemlje će i slijedeće godine nastupati na Evropskom prvenstvu B divizije. 

Naši mladi Zmajevi poraženi zbog loše igre u posljednjih deset minuta utakmice, kada su dopustili protivnicima da postignu čak 32 poena, a u napadu smo imali mnogo izgubljenih lopti i loših rješenja. 

U prvoj četvrtini obje ekipe igraju koš za koš, nijedna ekipa ne uspijeva da napravi značajniju razliku pa je nakon 10 minuta igre BiH imala prednost od dva poena (18:16).

U drugom periodu naši kadeti pojačavaju odbranu, te ne dozvoljavaju protivniku lake poene. Prednost Zmajeva raste iz minuta u minut pa na poluvrijeme odlazimo sa dvocifrenom prednošću (35:25). 

Ipak, u nastavku igre Mađari se bude i uspijevaju smanjiti zaostatak na samo jedan poen trojkom Filipovityja na minut i  40 sekundi do kraja perioda(48:47). Tada uzvraćaju naši kadeti koji poenima Huseinspahića sa slobodnih bacanja i Markovića stižu do pet poena prednost pred četvrtu četvrtinu (52:47). 

U posljednjem periodu Mađari prave sjajnu seriju i u prvih pet minuta serijom 13:2 stižu do prednosti od šest poena (60:54).Ipak, seriju Mađara prekida Mičić koji je bio precizan za tri poena. Mađarska u nastavku četvrtine sjajnom igrom stiže do osam poena prednosti (67:59) na ulazu u posljednja dva minuta.

U završnici meča izabranici Dejana Bodiroge nisu imali snage za preokret.  

U našoj reprezentaciji istakao se Timur Krupalija sa 15 poena i 14 skokova. 

Kod Mađara najefikasniji je bio Filipovitiy sa 17 poena. Pratio ga je Pallai sa 13, dok je Kovacz dodao 11 poena. 

Mađarska - Bosna i Hercegovina 79:65 (16:18, 9:17, 22:17, 32:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi