Kadetkinje BiH savladale Švicarsku

Evropsko prvenstvo u Skoplju

Kadetkinje BiH savladale Švicarsku

D. Rakanović

Ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazila je Švicarsku sa 69:68 u četvrtom kolu Evropskog prevnstva B divizije u Skoplju. 

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Babić sa 16 poena. Pratile su je Kešeljević sa 13 poena, i postigle Zubac i Skrivan koje su postigle po 12 poena. 

U selekciji Švicarske istakle su se Chardon sa 14 poena, dok je Kohler postigla 13 poena. 

Kadetkinje su tako ostvarile treću pobjedu nad direktnim konkurentnom za drugo mjesto i došle su na korak od plasmana u četvrtfinale.

Reprezentacija BiH kolo prije kraja dijeli drugu poziciju sa Švicarskom i za plasman među osam najboljih potrebna joj je pobjeda u posljednjem kolu protiv Velike Britanije, ili poraz Švicarske od prvoplasirane Danske. 

Posljednje kolo na rasporedu je sutra, a BiH igra sa Velikom Britanijom od 14.15 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi