Kadetkinje Mladog Krajišnika Feniksa prvi finalisti

Završni turnir Lige mladih

Kadetkinje Mladog Krajišnika Feniksa prvi finalisti

D. Rakanović

Košarkašice Mladog Krajišnika Feniksa su u finalu završnog turnira Lige mladih. 

Banjalučanke su u izuzetno teškoj i zanimljivoj utakmici savladale ekipu Kengura rezultatom 62:55.

Od samog početka susreta vodila se izjednačena borba na terenu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu a u uzbudljivoj utakmici bolje su se snašle košarkašice Feniksa koje su na kraju stigle do trijumfa.

Najbolje u redovima pobjedničke ekipe bile su Katarina Tomić sa 24 i Dragana Zubac sa 16 postignutih poena, dok je kod Kengura bolja od ostalih bila Amna Isaković sa 20 poena.

Trener Banjalučanki Bojan Milinović kaže da su njegove djevojke stigle do pobjede u izuzetno teškoj utakmici.

"Ključ naše pobjede je možda bio u tome što je ključna igračica Kengura izašla zbog pet ličnih grešaka. Mi smo to iskoristili i priveli utakmicu kraju u našu korist. Moram da pohvalim kompletan turnir i uopšte projekat Lige mladih, koji daje mogućnosti mladim košarkašima i košarkašicama da se razvijaju na pravi način", rekao je Milinović i dodao:

"Drugi polufinalni meč između Trebinja 03 i Livna takođe će biti neizvijestan, tako da ne bih mogao sada prognozirati ko će nam biti protivnik u finalu. U svakom slučaju od svojih igračica sutra očekujem maksimalnu požrtvovanost, a na kraju ćemo vidjeti da li će nam to donijeti željeni rezultat".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi