Kadetska reprezentacija BiH upisala novu pobjedu

Revijalna utakmica u Zenici

Kadetska reprezentacija BiH upisala novu pobjedu

D. Kurbegović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u zeničkoj Areni pred oko 2000 gledatelja u jednoj opuštenoj atmosferi odigrala je još jednu pripremnu utakmicu, ovaj put protiv selekcije domaćeg Čelika. 

Zeničani su danas nastupili s mladom ekipom, koja je potpomognuta s nekoliko starijih i iskusnijih igrača.

U prvoj četvrtini vidjela se dosta dobra i efikasna košarka, čime se naslućivala jedna utakmica sa mnogo koševa, međutim na kraju to nije bilo tako. Prvi dio izabranici selektora Pandže riješili su u svoju korist rezultatom 11:21. U drugoj četvrtini igralo se isto sa dosta tempa, trčanja, odličnih kontranapada, a domaćini su bili bolji nego u prvoj četvrtini. Na odmor se otišlo s rezultatom 27:41 za U-17 selekciju BiH.

U trećoj četvrtini viđena je dosta izjednačena košarka, sa dosta izmjena, tako da su skoro svi igrači jedne i druge ekipe dobili šansu da se pokažu danas pred publikom u Zenici. Nakon trećeg perioda rezultat je glasio 38:55 za BiH, a u posljednjoj četvrtini igrali su pretežno igrači s klupe, tako da nije viđeno mnogo koševa. Konačni rezultat na kraju glasio je 50:64 (11:21, 16:20,11:14 i 12:9) za kadetsku reprezentaciju BiH.

Kada su u pitanju najbolji akteri večerašnjeg revijalnog susreta u dresu pobjedničke ekipe o običaju najefikasniji je bio kapiten Džanan Musa sa 17 poena, te po pet skokova i asistencija, Emir Čerkezović je imao 12 poena i osam skokova, dok je Vedran Mirković imao osam poena i devet skokova.

U redovima OKK Čelik raspoložen za igru bio je Ibrahim Durmo sa 18 poena, pet skokova i tri asistencije, veoma dobar bio je i Armin Avdibegović sa 11 poena i četiri asistencije.

Do polaska na Svjetsko prvenstvo kadetska selekcija BiH u subotu i nedjelju će doigrati još dvije prijateljske utakmice protiv veoma jake selekcije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije