Kakanj bolji od Sparsa

Prijateljska utakmica

Kakanj bolji od Sparsa

D. Rakanović

Košarkaši Kaknja porazili su večeras u pripremnoj utakmici Sparse sa 82:73.

Izabranici Josipa Pandže već nakon prvog poluvremena imali su osjetniju prednost. (51:40) Sjajno su igrači Kaknja šutirali za tri poena, pogodivši čak deset trojki. 

Kakanj je u trećem periodu odličnom igrom povisio prednost na 13 poena razlike (69:56). U posljednjem periodu Sparsi su uspjeli zaigrati malo bolje, ali je Kakanj lagano priveo utakmicu kraju. 

Izabranici Josipa Pandže večeras su imali odličnu šutersku večer. Ubacili su 17 trojki iz 27 pokušaja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U sastavu Kaknja istakao se bh. reprezentativac Darko Talić sa 17 poena. Pratio ga je Željko Palavra sa 16 poena. Đuković je dodao 14, a Buza 10 poena. 

Kod Sparsa istakao se Igor Josipović sa 15 poena. Dvocifreni su bili i Đokić sa 13, Durmo sa 12 i Bajramović sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi