Kakanj gostuje Play OFF-u

Derbi A1 lige košarkaša BiH

Kakanj gostuje Play OFF-u

U okviru 8. kola A-1 lige košarkaša, Kakanj gostuje kod drugoplasirane ekipe Play OFF Ipsa, glavnog konkurenta u borbi za naslov prvaka.

Ovo je, nema dvojbe, najvažnija utakmica košarkaša Kaknja u ovoj sezoni. Derbi se igra u Sarajevu i domaći imaju određenu prednost. Međutim, pitanje pobjednika sigurno će biti krajnje neizvjesno.

Ako ponove igru iz Kup utakmice protiv prvoligaša Mladosti iz Mrkonjić Grada, kada su trijumfovali sa ubjedljivih 20 poena razlike, Kakanjci ne trebaju strepiti.

"Mi u svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobijedimo. Tako ćemo se postaviti i u derbiju jer smo svjesni da imamo ekipu koja se može nositi sa svim protivnicima. Play OFF Ipsa ima dva poraza, ali i dalje nam je najopasniji konkurent i ovu utakmicu moramo shvatiti krajnje ozbiljno jer ako ovu prepreku preskočimo, a ja se nadam da hoćemo, jesenji naslov prvaka će prezimiti u Kaknju", kaže trener Irfan Hasagić, kojeg jedino brine ozljeda Narcisa Begovca, čiji je nastup u Sarajevu pod znakom pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.