Kakanj izbacio Mladost iz kupa
Abdurahman Kahrimanović, prvi strijelac Kaknja

Osmine finala košarkaškog kupa

Kakanj izbacio Mladost iz kupa

Odbojkaši Kaknja sinoć su priredili veliko iznenađenje. Ubjedljivo su savladali novog prvoligaša Mladost iz Mrkonjić Grada i zasluženo izborili plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Kakanj je u sve četiri četvrtine bio dominantniji, a posebno u prvoj, kada je stekao kapitalnu prednost od 15 poena razlike i mirno priveo utakmicu kraju.

U veoma dobroj ekipi Kaknja treba istaći iskusne Zeniačane Nedžada Mulića, Narcisa Begovca i prvog strijelca utakmice Abdurahmana Kahrimanovića, koji su postigli čak 66 poena, svega tri manje od ekipe Mladosti.

Kakanj - Mladost (Mrkonjić Grad) 89:69
(29:24, 22:13, 21:20, 17:12)
Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 350.Sudije:Saša Babić (Banja Luka), Miljan Šobot (Banja Luka) i Seid Nožinović (Tuzla). Komesar: Jasmin Hurtić (Doboj).

KAKANJ: Delibašić 6, Uzunalić 4, Đ.Hadžić 2, Dedić 10, Čehajić, Mehtić , Mulić 15, Bureković, J.Hadžić 2, Begovac 22, Kahrimanović 28, Čaluk.
MLADOST: Velimirović 12, Stojković 16, Milinović, Cigale 16, Palalić 13, Jakovljević, Mihajlović , Aničić 2, Vuković 10, Radanović.

U ostalim jučer odigranim susretima postignuti su slijedeći rezutati:

Brotnjo - Široki 65:79
Grude - Slavija 83:77
Čapljina Lasta - Zrinjski HT Mostar 86:82
Travnik - Igokea 64:110
Limometal - Borac Nektar 69:74

Bosna je prolaz u četvrtfinale obezbijedila dan ranije, pobjedom u Foči, a Čelik i Sloboda svoj susret osmine finala odlučili su igrati u okviru narednog kola, pa će se rezultat sa subotnje utakmice koja se igra u Zenici računati i za ligu i za kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.