Kakanj kao gost savladao Vogošću

Ubjedljiv trijumf

Kakanj kao gost savladao Vogošću

Košarkaši Kaknja su večeras savladali Vogošću rezultatom 81:57 i tako došli do svoje druge pobjede u sezoni na tri utakmice.

Kakanj je već nakon prve četvrtine vodio sa 17:10, ali se Vogošća do odlaska na odmor uspjela vratiti u egal. Nakon prilično neefikasnog prvog poluvremena rezultat je bio 32:33.

Treća dionica bila je kobna za Vogošću, koja je za deset minuta postigla samo 13 poena a primila 27. Tada je pitanje pobjednika bilo riješeno, a Kakanj je i u posljednjoj četvrtini bio siguran i na kraju je slavio sa 24 poena razlike.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Željko Palavra iz Kaknja sa 15 poena i šest skokova, a pratili su ga Darko Talić sa 14, te Milivoje Božović sa 12 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U ekipi Vogošće bolji od ostalih bio je Nedim Mustafica sa 12 poena, dok je Nebojša Maksimović postigao dva poena manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi