Kakanj savladao Play Off u derbiju
Play Off Ipsa

8. kolo A1 lige

Kakanj savladao Play Off u derbiju

M. Skaka

Utakmica je opravdala epitet istinskog derbija A1 lige. Košarkaški Play Off Ipsa kreću silovito i u 6. minuti vode sa 23:9 što je ujedno bila i najveća prednost koju je jedna od ekipa imala na susretu.

Nakon toga se Kakanj vraća prije svega zahvaljujući raspoloženom Nedžadu Muliću koji je ujedno bio i najefikasniji igrač utakmice sa 43 postignuta poena, pa je 1. četvrtina završena rezultatom 26:27 za Kakanj.

U drugoj četvrtini Play Off Ipsa ponovo igra odlično i na odmor odlazi sa prednošću od 4 poena, 51:47.
Treća i četvrta četvrtina donose rezultatsku neizvjesnost u kojoj se nijedna od ekipa nije odvojila na više od 3 poena prednosti. Zadnja minuta donosi pravu triler završnicu. Play Off Ipsa sa 5 uzastopnih poena Brenta Cowlesa dolazi do +3. Nakon toga Kahrimanović postiže 2 uzastopne trojke i 20 sekundi prije kraja dovodi Kakanj u vodstvo +3. Iskusni košarkaši Kaknja ne dozvoljavaju ekipi Play Offa šut za 3 poena, već 5 sekundi do kraja prave faul na Ognjenu Bravi. Bravo realizuje prvo slobodno bacanje, promašuje drugo i u borbi za loptu Tarčin za malo dolazi do nje kada se odbila u ruke košarkaša Kaknja.

Sve u svemu utakmica koja po kvalitetu ništa ne odstupa od prvoligaških I sa pravom je opravdala epitet derbija A1 lige.

Najefikasniji u redovima Kaknja je bio Nedžad Mulić sa 43 postignuta poena, a u redovima Play Off Ipsa Tarčin sa 27, Bravo 25 i Cowles 20 poena.

Play Off Ipsa – Kakanj 103:105
(26:27, 25:20, 26:30, 26:28)
Dvorana KSC “ILIDŽA”, Gledalaca: 250

PLAY OFF IPSA:
Kadrić, Biogradlić, Demić 3, Zasela, Cowles 20, Palata 13, Kalamujić F. 7, Jašarević, Kalamujić K. 8, Tarčin 27, Bravo 25. Trener: Goran Lojo
KAKANJ: Delibašić, Uzunović, Hadžić Dž.9 , Dedić 13, Čehajić 3, Mehtić, Mulić 43, Bureković, Hadžić J. 6, Begovac 14, Kahrimanović 16, Čaluk. Trener: Irfan Hasagić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije