Kakanj siguran protiv Mladosti, Student iznenadio Široki

Premijer liga BiH za košarkaše

Kakanj siguran protiv Mladosti, Student iznenadio Široki

Košarkaši Kaknja slavili su večeras pobjedu na domaćem parketu protiv KK Mladosti rezultatom 82:69 u okviru 20. kola Premijer lige BiH.

Gosti su dobro otvorili meč i prvu dionicu su riješili u svoju korist sa 27:22. Ipak, košarkaši Kaknja su se od tog momenta uozbiljili te su sljedeće dvije četvrtine uvjerljivo riješili u svoju korist sa 15:5 i 23:12. Tad je bilo jasno da za Mladost povratka nema, a samo je ostala nepoznanica sa kojom razlikom će domaći trijumfovati.

Do pobjede su ih vodili Dedić i Tomić sa po 14 poena, dok je s druge strane Knežević ubacio 21 poen. 

Košarkaši Leotara slavili su na veoma nezgodnom gostovanju kod Zrinjkog rezultatom 76:66. Do trijumfa ih je vodio Rikalo sa 17 poena. Kod domaćih Demić je ubacio gotovo nestvarnih 35 poena, ali to im nije bilo dovoljno da zabilježe trijumf.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gostujući trijumf ostvarila je i ekipa Studenta koja je bila bolja od Širokog Brijega sa 72:68. Rizvić je za goste ubacio 23 poena, dok je Sejfić dodao 18. Kod domaćih Faber je imao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi