Kakanj slavio na Pecari u ofanzivnoj katastrofi
Foto: Jabuka.tv

Bošnjak šesti put izgubio

Kakanj slavio na Pecari u ofanzivnoj katastrofi

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja pobijedili su večeras na Pecari Široki rezultatom 61:56 u utakmici 6. kola prvenstva BiH.

Ovaj ofanzivno katastrofalan meč nije ponudio previše, a na kraju su gosti slavili pobjedu.

Uvodne minute meča nisu mnogo obećavale za tim Josipa Pandže. Široki je dominirao u prvoj dionici koju su dobili rezultatom 18:9, a prednost su domaći košarkaši imali i na poluvremenu na koje su otišli sa plus sedam, 38:31.

Međutim, nastavak donosi pravu ofanzivnu katastrofu Širokog. U 20 minuta domaći tim je ubacio samo 18 poena, nije se ni Kakanj posebno istakao, ali je uspio da preokrene meč i da dođe do pobjede.

Danilo Negovanović je predvodio goste sa 18 poena u ovom meču, Božović je dodao 17, dok su kod domaćih Dario Drežnjak i Karačić ubacili po 11 poena.

Bh. reprezentativac Markus Lončar je za 12 minuta na parketu ubacio 10 poena kod Širokog, dok je Adi Zahiragić ubacio devet poena za 34 minute uz katastrofalan šut (3 od 12).

Novi, šesti poraz doživjela je ekipa Bošnjaka. Oni su večeras na svom parketu poraženi od Mladosti iz Mrkonjić Grada rezultatom 88:80.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Iako je tim iz Hadžića odigrao još jedan dobar meč, ponovo su u ključnim trenucima ispustili šansu da dođu do trijumfa i bodovi odlaze u Mrkonjić Grad.

Goste je do trijumfa vodio Nikola Majić sa 24 poena, dok je kod Bošnjaka duo Ahmetbašić - Brajković ubacio po 19 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti