Kakanj trijumfovao u Mostaru

Liga 12

Kakanj trijumfovao u Mostaru

E. Škorić

Košarkaši Kaknja slavili su u Mostaru protiv Zrinjskog (74:68) u utakmici 13. kola Lige 12.

Zrinjski i Kakanj imali su do večeras isti omjer pobjeda i poraza (6-6), te se očekivao neizvjestan duel, no i nije bilo tako. Ipak, Kakanjci su na kraju izašli kao pobjednici.

Bolje su gosti otvorili meč, pa su nakon prvih 10 minuta stekli čak 12 poena prednosti (27:15). Na poluvremenu je Kakanj vodio 46:26 i pobjednik je bio već riješen.

Uspio je Zrinjski do kraja, ako ništa, da ublaži poraz pred svojim navijačima, te da dođe na pristojnih šest poena zaostatka.

Tomić (17 poena i 10 skokova), Rizvić (15p, 7s) i Dedić (16p) su bili najbolji u gostujućem timu, dok su Petrić i Demić ubacili po 10 poena u redovima Mostaraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.