Kapiten KŽK Čelik za SportSport.ba

Kalušić: Ozbiljno shvatamo Trešnjevku i nadamo se trijumfu

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika aktuelne prvakinje i osvajačice Kupa BiH u ovoj sezoni MŽRKL-a imaju dosta nesreće, kada su u pitanju rezultati ekipe.

Tri poraza zaredom u posljednjim trenucima utakmica, dovelo je do toga da izabranice Slobodana Kecmana više nemaju prava na kiks.

Do kraja prvog dijela prvenstva ostala su četiri kola, Zeničanke moraju ostvariti tri pobjede ukoliko žele nastaviti takmičenje. Sigurno da će mnogo toga zavisiti i od igre kapitena ekipa Aide Kalušić, koja ove sezone muku muči s povredama i njezin izostanak na terenu se primjeti.

Uoči utakmice protiv Trešnjevke u Zagrebu, ovaj krilna igračica reprezentacije BiH nada se da njezina ekipa prekida crni niz od tri utakmice bez pobjede.

"Nismo zadovoljni kako smo odigrali prvi dio sezone, ali to je više rezultat nekih stvari u timu, imamo dosta problema s povredama. Nismo ni puno izgubili, sve su karte još otvorene imamo šanse da se plasiramo na završni turnir. Nismo očekivali da nas Trešnjevka namuči u prvoj utakmici, oni su mlada ekipa, mi se sad ozbiljno pripremamo za njih, svjesni smo da moramo da pobijedimo, maksimalno smo motivisani i vjerujem da će sve proći u najboljem redu", nada se Kalušić.

Ove sezone ima dosta problema s povredama, tako da je više van terenu nego na njemu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Nažalost zadnja dva mjeseca nikako da uhvatim pravu formu, imam dosta problema s povredama. Nadam se da ću im pomoći u narednim utakmicama više, te da će forma biti sve bolja. Ulažimo maksimalne napore da završimo prvenstvo među tri ekipe, ja se nadam da ćemo uspjeti u tome", kazala je za SportSport.ba Aida Kalušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.