Kalušić:Čelik preko Play Off-a može do dvostruke krune

Finale doigravanja u ženskoj košarci

Kalušić:Čelik preko Play Off-a može do dvostruke krune

D. Kurbegović

Sutra u zeničkoj Areni na programu je prva utakmica finala doigravanja za prvaka u ženskoj košarci. 

Sastaju se dvije najbolje ekipe zenički Čelik osvajač Kupa za ovu sezonu, te sarajevski Play Off jedina ekipa koja Zeničankama može parirati u ovom trenutku.

Iz tabora domaće ekipe priželjkuju da odigraju kao na posljednja dva susreta protiv Sarajki, kada su u četvrtfinalu Kupa, te nedavnoj utakmici u prvenstvu ubjedljivo slavili i pokazali snagu.

Najveća opasnost za gostujuću ekipu prijetit će od kapitena KŽK Čelik, sjajnog krila Aide Kalušić koja ove sezone igra sjajno. Ona je optimista pred sutrašnju utakmicu, ali poziva na oprez zbog kvaliteta gostujućeg sastava.

"Ovakve utakmice su ono što svaki sportista želi u svojoj karijeri, finale prvenstva i sudar najboljih ekipa u državi. Mi smo naporno radili ove sezone i stvarno želimo sav svoj trud naplatiti pobjedom nad Play Offom i osvajanjem dvostruke krune za ovu sezonu". 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Zadnje dvije utakmice smo pobijedili Sarajke, ali to ne mora ništa da znači pred sutrašnji susret, i one ulaze mnogo jače u ovo finale, tako da treba očekivati tešku utakmicu. Iskreno jedva čekamo sutrašnju utakmicu i nadam se pobjedi koja bi nas približila korak naprijed u našem cilju za ovu sezonu", kazala je 27-godišnja Kalušić.

Sutrašnja utakmica u Zenici na rasporedu je od 18 sati, a zanimljivo da je ulaz u Arenu za sve one koji žele vidjeti najbolje dvije ekipe u našoj državi slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.