Kapelan: Super tekma, prava "run and gun" utakmica

Premijerna i važna Evro pobjeda Apollona uz 17 poena Diega

Kapelan: Super tekma, prava "run and gun" utakmica

Apollon u kojem igra Diego Kapelan ostao je u igri za drugi krug EuroChallengea nakon što su na svom terenu u okviru 3. kola ovog takmičenja slavili nad Gravelinesom sa 89:88.  

 

Bila je ovo prva pobjeda kiparskog kluba u Eurochalengeu ostvarena u dosta teškoj grupi G u kojoj su još ukrajinski Minsk i francuski Nancy.

 

Diego Kapelan je zajedno sa Brandon Brownom (28 poena + 5 asista) bio najraspoloženiji strijelac Apollona i sa 17 poena, dva skoka i dvije ukradene lopte na najbolji mogući način predvodio tim sa Kipra do prve pobjede u Eurochalengeu.

 

Niti 13-0 serija Apollona u 3. četvrtini nije bila dovoljna da bi Kapelan i društvo na miru ovu utakmicu priveli svom kraju. Triler završnica meča u kojem su se timovi smjenjivali u vodstvu čak 15 puta na kraju je pripala domaćinima. 

 

U samoj, za Apollon uspješnoj završnici učestvovao je i naš igrač koji je za SportSport.ba komentarisao najnovija dešavanja u klubu, svoje igre i ovu veliku pobjedu.

 

"Bila je ovo super "tekma", prava "run and gun" utakmica. U zadnjoj akciji išao sam na prodor i Dave Noel je napravio "backdoor cut", dao sam mu loptu i igrači Gravelinesa su ga faulirali da bi on ubacio oba slobodna bacanja", zaključio je ovu utakmicu Kapelan, koji je u tamošnjem prvenstvu do sada ostvario prosjek od 12.5 poena i 2.8 skokova po utakmici.

 

Apollon je ovu sezonu počeo po sistemu "toplo-hladno". Njihove igre variraju od solidnih do katastrofalnih. Naš internacionalac se u takvom jednom odnosu snaga na terenu također još uvijek traži. Diego je bio odličan u pobjedi protiv Kevranosa u kiparskom prvenstvu (88:91) kada je postigao 15 poena uz šut za tri 4/5. Već protiv AEL-a (pobjeda Apollona 75:74) šutirao je sa linije za tri poena 2/8, ali je opet sa 13 poena bio među prva tri strijelca u timu. Sada su konačno na dvije vezane pobjede, a jedna je i ova, protiv Gravelinesa koja je igrana pod velikim pritiskom i koja je stoga veoma znakovita.  

 

"Mislim da ćemo sad početi igrati kako treba, sa srcem i zajedno kao tim. Jučer smo dobili novog trenera i sigurno je i to, da je ta smjena djelovala pozitivno na nas. Mada, žao mi je starog trenera, ali kad se igra loše mora se nešto promjeniti i Uprava je odlučila da smijeni trenera. Novi šef se zove Chris Chougkaz i mislim da je bivši trener Kavale iz Grčke."

 

3. kolo EuroChallenge, grupa G:

 

Apollon - Gravelines 89:88 (Kapelan 17 p, 2 sk, 2 ukr.)

Tsmoki Minsk - Nancy 78:71

 

Tabela: Gravelines 2-1, Minsk 2-1, Nancy 1-2, Apollon 1-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.