Kapelan: Želim dres reprezentacije

Nakon gostovanja Zrinjskog u Sarajevu

Kapelan: Želim dres reprezentacije

Diego Kapelan se na pravi način predstavio košarkaškoj publici u Sarajevu. Ovaj igrač je tokom ljeta učestvovao na pripremama reprezentacije za Eurobasket u Litvaniji. Međutim, nije se uspio nametnuti selektoru Sabitu Hadžiću.

Prošloga ljeta ne, ali ako nastavi ponavljati igre kao što je bila ova najnovija u derbiju 7. kola Lige - 13 protiv Bosne, onda će se već narednog ljeta morati nači mjesta za njegove usluge u nacionalnom dresu.

U susretu protiv Bosne, Kapelan je vodio igru Zrinjskog čitavo vrijeme. Na poziciji jedinice i dvojke za 34:06 minuta, upisao je 25 poena šutiravši 9/14 ili 64,3 % ( za dva 5/8, za tri 4/6, slobodna 3/4).

Odličan u tehnici vođenja, pravovremen u pick and roll igri, odvažan, ali i precizan šuter izuzetno je zanimljiv igrač za našu reprezentaciju. U Zrinjskom će imati minutažu, imati više takmičenja uz Balkansku ligu i trenera koji preferira košarku baš onakvu na kakvu je i navikao u SAD-u.

U razgovoru za SportSport.ba upravo smo se dotaknuli trenera Parežanina već na samom početku druženja sa ovim košarkašem.

"Parežanin je moj najbolji trener sa kojim sam do sada radio. Dao mi je veliku šansu kao niko do sad i što mi je još važnije ima potpuno povjerenje u mene. Stil igre kakav želi da igramo u potpunosti mi odgovara i zaista vam mogu reći da ću se zaista truditi da dam svoj maksimum i da na najbolji način vratim ovo ukazano povjerenje", rekao nam je ovaj igrač, koji igra svoju prvu evropsku sezonu nakon dolaska iz SAD-a.

"Mislim da je Zrinjski pravi izbor za mene u ovom trenutku. Fino mi je u Mostaru i svaki dan se trudimo da poboljšamo svoju igru. Imamo mladu ekipu pred kojom je još mnogo uspjeha ali pred kojom je i još mnogo napornog rada", kazao nam je ovaj igrač koji je rođen u Bihaću i koji o svojoj prvoj godini u Evropi govori.

"Pripreme sa reprezentacijom prošlog ljeta su mi dobro došle da se priviknem na evropski stil igre. Nakon reprezentacije sam se zaputio u Grčku, ali se tamo mnoge stvari nisu poklopile. Bio sam prvo u Ikarosu, da bi potom prešao u Maroussi, koji zbog zabrane nije mogao angažovati strane igrače. Morao sam čekati određeni period, ali nakon što su svi Amerikanci otišli iz te ekipe i ja sam odlučio da je vrijeme za odlazak. Evo sad sam u Zrinjskom, igramo Balkansku ligu i Ligu - 13 u kojoj nam je cilj nastupiti i u Ligi - 6."

"Kada je u pitanju reprezentacija imam zaista veliku želju da jednog dana obućem državni dres. Želim da predstavljam svoju zemlju i ništa se nije promijenilo od priprema sa reprezentacijom iako nisam učestvovao na Eurobasketu u Litvaniji", kazao je Diego Kapelan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.