Pojačanje KŽK Čelik u prelaznom roku

Kapor: Vjerujem da možemo ući u završnicu Regionalne lige

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra će u gradskoj Areni dočekati ekipu Trešnjevke iz Hrvatske u okviru prvog kola Regionalne lige. Prošle sezone Zeničanke su dva puta bile uspješnije protiv sutrašnjih protivnika, te se nadaju da će i sutra nastaviti sa pozitivnom serijom protiv ekipe iz Hrvatske.

Najveće pojačanje KŽK Čelik u prelaznom roku je reprezentativka BiH, sjajna Tamara Kapor, koja je već u pripremnim utakmicama pokazala da će biti veliko pojačanje za ekipu iz Zenice.

Uoči sutrašnje utakmice, optimistična je glede konačnog rezultata, a nada se i dobrom plasmanu na kraju sezone u Regionalnoj ligi.

"Prvi utisci iz Zenice su odlični, budući da znam nekoliko igračica sa kojima sam igrala zajedno u reprezentaciji. Poznajem i trenera, sarađivali smo prije nekoliko godina, tako da mi nije bilo teško da se uklopim u novu ekipu. Dat ću svoj maksimum za ekipu i očekujem što bolji početak u novom klubu. Dobro smo analizirali sutrašnjeg protivnika i vjerujem da ćemo slaviti pobjedu", nada se Kapor.

Osvajala je Regionalnu ligu s bivšim klubom, a sa Čelikom vjeruje da može u završnicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Tu sam nekih 20-tak dana, dobro sam upoznala ekipu i vjerujem da imamo tim za visoke domete. Dobra smo ekipa, nama je cilj ove sezone taj final-four i vjerujem da možemo ostvariti zacrtano", kazala je Kapor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.