Karahodžić: Ispunila mi se životna želja

Košarkaš Unicaje za SportSport.ba

Karahodžić: Ispunila mi se životna želja

M. Šljivak

Košarkaš Unicaje iz Malage Kenan Karahodžić našao se na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Ovaj 210 centimetara visoki košarkaš je u razgovoru za SportSport.ba istakao kako mu se ispunila velika želja, a emocije nakon poziva u nacionalni tim nije mogao sakriti.

"Jako sam sretan što sam dobio poziv. Nadam se da ću moći pomoći reprezentaciji, ali prije svega drago mi je zbog poziva. Ispunjena mi je životna želja. Nevjerovatan je osjećaj znati da konačno možeš igrati, mnogo je emocija i stvarno sam presretan", istakao je Karahodžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Veliku minutažu u A reprezentaciji ne očekuje, jer je trenutno konkurencija ogromna.

"Ne očekujem veliku minutažu. Znam koliko je dobrih košarkaša dobilo poziv u reprezentaciju, tako da nemam velika očekivanja što se toga tiče. Ipak, ja ću se pokušati nametnuti i izboriti mjesto u A reprezentaciji", tvrdi sjajni košarkaš Unicaje, koji smatra da imamo velike šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Smatram da ovaj tim ima kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo. Grupa jeste nezgodna, ali vjerujem da će se naša selekcija plasirati među najbolje ekipe u Evropi", ističe Karahodžić.

Ovog 20-godišnjeg košarkaša prvo očekuju nastup za U-20 selekciju BiH, koja će igrati Evropsko prvenstvo B divizije u Grčkoj. Karahodžić vjeruje da naša selekcija ima šanse za plasman u A diviziju.

"S obzirom na to da svi radimo jako dobro, mislim da imamo velike šanse da se plasiramo u A diviziju. Biće izuzetno teško, ali vjerujem u naš uspjeh na kraju".

Karahodžić je produžio ugovor s Unicajom na još dvije godine. Međutim, još uvijek ne zna hoće li trener računati na njega u narednoj sezoni ili će otići na posudbu.

"Produžio sam ugovor s Unicajom na još dvije godine i ovdje mi je zaista dobro. Smatram da imam kvalitet za prvi tim, ali na ljudima iz kluba je da odluče hoću li igrati u Unicaji ili će me poslati na pozajmicu", govori Karahodžić, kojem je kao i većini igrača san zaigrati u NBA ligi.

"Kao i svaki mladi igrač želja mi je da igram u NBA ligi. Međutim, prvi cilj mi je da odigram nekoliko dobrih sezona u Evropi i da steknem potrebno iskustvo", rekao je za SportSport.ba Kenan Karahodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti