Karahodžić: Jedva čekam da debitujem za reprezentaciju

Mladi bh. košarkaši putuju na Evropsko prvenstvo

Karahodžić: Jedva čekam da debitujem za reprezentaciju

Košarkaška reprezentacija BiH učestvovat će na Evropskom prvenstvu B Divizije koje će se održati u Grčkoj.

Tim povodom danas je održana i konferencija za novinare na kojoj je selektor naše mlade reprezentacije Senad Muminović poručio da će njegovi momci dati sve od sebe kako bi se plasirali u A Diviziju.

"U samom startu okupljanja bilo je sitnih problema jer neki igrači nisu došli na vrijeme. Na početku smo imali 24 igrača, a kasnije smo spisak skratili prvo na 16, pa onda na 14 igrača, a na kraju smo ostavili 12 koji će putovati u Grčku. U dobrim uslovima smo proveli pripreme. Fali nam još desetak dana da sve odradimo, ali šta je tu je. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetu. Ja vjerujem u ove momke. Ako damo sve od sebe, siguran sam da možemo dobiti bilo koga. Svi igrači su zdravi, nadam se da će tako ostati i do kraja prvenstva. Ako se ukaže prilika da uđemo u A diviziju, mi ćemo je iskoristiti. Napomenuo bih da je bilo i nekoliko otkaza u posljednji trenutak. Đedović, Aleksić", poručio je selektor Muminović.

Kapiten našeg tima Edin Atić rekao da trenutno imamo nekoliko propusta u odbrani na kojima trebamo raditi, ali da vjeruje kako će sve izgledati dobro do poetka prvenstva te da je s ostalim stvarima sve u redu. 

Vidi video!

Novajlija u reprezentaciji je Kenan Karahodžić koji je poručio da je presretan što će konačno zaigrati u dresu našeg naccionalnoog tima.

Vidi video!

"Fali nam još par dana da napravimo ono što želimo. Svi radimo 100 posto i dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u A diviziju. Presretan sam i jedva čekam da odigram prvi meč. Mislim da sam napravio pravi izbor što sam odabrao BiH", rekao je Kenan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi