Karahodžić SMS-om otkazao dolazak na pripreme

Okupila se košarkaška reprezentacija BiH

Karahodžić SMS-om otkazao dolazak na pripreme

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Tuzli, gdje će u narednim danima obaviti prvi dio priprema za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Na spisku selektora Damira Mulaomerovića nalazi se 19 imena, među kojim nisu Nihad Đedović, koji je otpao, te Mirza Teletović i Jusuf Nurkić koji će se priključiti ekipi početkom augusta na pripremama u Svetom Martinu na Muri.

Na okupljanje nisu stigli Nemanja Gordić i Edin Atić, koji će kasniti na pripreme, dok će se Alex Renfroe ekipi najvjerovatnije pridružiti 1. augusta.

Ono što je najzanimljivije za istaći jeste da je dolazak na okupljanje u posljednji trenutak otkazao Kenan Karahodžić. Potez mladog košarkaša iznenadio je selektora Damira Mulaomerovića, koji je izjavio da je za Karahodžićevu odluku saznao putem SMS-a.

"Prije dolaska dobio sam jednu neugodnu vijest. Karahodžić je SMS porukom otkazao dolazak zbog umora. Ne mogu razumjeti da igrač s 18 godina može biti umoran", kazao je Mulaomerović.

Bh. reprezentacija će sutra održati svoj prvi trening u Tuzli, u kojoj će se zadržati do početka augusta. Nakon toga je planiran odlazak na turnir u Celje na kojem će se takmičiti Belgija, Portugal i selekcija domaćina Slovenije.

Zatim će naši košarkaši putovati u Skoplje, gdje će također učestvovati na turniru zajedno sa Crnom Gorom, Belgijom i Makedonijom, a povratak u Tuzlu je najavljen za 20. august.

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će 2017. godine biti održano u Rumuniji, Finskoj, Turskoj i Izraelu igrat će protiv selekcija Rusije i Švedske. Prvi meč kvalifikacija na rasporedu je 31. augusta u Rusiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi