Katastrofa Bosne Royal u Njemačkoj

Novi težak poraz

Katastrofa Bosne Royal u Njemačkoj

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal završili su takmičenje u Ligi prvaka. Nakon poraza prije dva dana u Sarajevu (85:59), Studenti su večeras doživjeli pravu katastrofu u Njemačkoj, gdje ih je Ludwigsburg pregazio rezultatom 102:59.

Od samog početka bilo je jasno da će Bosna doživjeti pravu katastrofu. Domaći su meč otvorili sa 12:0, bh. tim prve poene postiže nakon gotovo pet minuta, a već nakon prve dionice pobjednik ovog duela je bio poznat. Ludwigsburg je imao 17 poena prednosti, 26:9.

Ni nastavak nije donio mnogo bolju igru sarajevskog tima. Nijemci su bez većih problema odrađivali lakši trening, a na odmor su otišli s aogromna 33 poena prednosti, 54:21.

Nešto bolji otpor Bosna je pružila u nastavku. Međutim, njemački tim je bez većih problema kontrolisao meč i samo je bilo pitanje s kojom će razlikom meč biti završen.

Na kraju su domaći košarkaši slavili pobjedu od  razlike i sasvim zasluženo idu u naredni krug takmičenja.

Sears je sa 16 poena predvodio Ludwigsburg, dok je Goran Ikonić kod Bosne Royal isti broj poena.

Liga prvaka:

Ludwigsburg - Bosna Royal 102:59 (25:9, 29:12, 21:17, 27:21)

LUDWIGSBURG: Walkup 12, Evans 11, Johnson 2, McCray 6, Sears 16, Geske 7, Peter-McNeily 13, Foch 8, Šerić 6, Waleskowski 4, Cook 14, Thiemann 3.

BOSNA ROYAL: Walker 6, Pašajlić, Ikonić 16, Knežević 5, Bradford 3, Rešidović 8, Ćurevac 1, Miković 12 , Đelmo, Radukić 3, Šturanović 2, Durak 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi