Katastrofa protiv Estonije: BiH ispala iz A divizije!

Težak poraz i ispadanje iz društva najboljih

Katastrofa protiv Estonije: BiH ispala iz A divizije!

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ispala je iz A divizije. Izabranici Dragana Mičića poraženi su od Estonije u borbi za opstanak rezultatom 85:59, te su postali prvi šampion koji je ispao iz društva najboljih selekcija Evrope.

Prvi period donosi izjednačenu košarku. Od samog početka se igralo koš za koš i nijedna selekcija nije uspjela da napravili razliku u ovom dijelu igre, koji je na kraju okončan rezultatom 17:17.

Izjednačen meč je bio sve do treće minute drugog perioda i vodstva Estonije od 23:22, nakon čega naši rivali prave veliku seriju.

Ubrzo je razlika postala dvocifrena. Nisu bh. košarkaši imali odgovor na brzu igru Estonije, prednost je išla i na 14 razlike, a na odmor Estonci odlaze sa minus 13, 43:30.

Estonija u nastavku bez većih problema povećava prednost. Nisu dopustili bh. košarkašima niti u jednom trenutku da se eventualno vrate u meč, pa su nakon 30 minuta igre imali prednost od 30 razlike, 71:41.

Do kraja Estonci mirnom igrom privode meč kraju, te dolaze do opstanka u A diviziji, a naša selekcija ća naredno ljeto ponovo tražiti plasman u društvo najboljih.

Drell je predvodio Estoniju sa 16 poena, a Karić je kod BiH ubacio 12.

Doigravanje za plasman:

BiH - Estonija 59:85

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi