Kažnjene sudije meča između Zadra i Širokog

Kažnjene sudije meča između Zadra i Širokog

M. Šljivak

Trojica sudija koja su vodila meč ABA lige između Zadra i Širokog suspendovane su od strane ABA lige na tri utakmce zbog lošeg suđenja ovog susreta.

Kaznu su dobila dvojica srbijanskih sudija Milija Vojnović i Aleksandar Glišić, te Makedonac Aleksandar Milojević, te oni neće voditi utakmice u narednom periodu.

Široki je u završnici susreta slavio pobjedu nad Zadrom 81:76, a nakon okončanja meča publika u Zadru se željela obračunati sa sudijskom trojkom, koju su smatrali odgovornom za poraz.

ABA liga je odlučila da suđenje ovog meča nije bilo na nivou kakvom treba biti, te je odlučila kazniti sudije sa tri utakmice suspenzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.