Trener KŽK Čelik uoči gostovanja u Podgorici

Kecman: Budućnost je dominantna, pokušat ćemo im parirati

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika danas će u okviru 9.kola MŽRKL-a gostovati u Podgorici kod ekipe Budućnosti. Gostovanje u Crnoj Gori za Zeničanke dolazi u trenutku, kada imaju dosta bolesnih igračica.

Nekolicina igračica nije trenirala čitavu sedmicu, što će se sigurno osjetiti i na igri Čelika protiv najbolje ekipe u ligi, ali Zeničanke na gostovanje ne idu s bijelom zastavom.

Trener KŽK Čelik Slobodan Kecman najavio je za SportSport.ba narednu utakmicu svoje ekipe, te se osvrnuo na dalji tok takmičenja i kvalitet lige u ovoj sezoni.

"Mi smo pobjedom nad Celjem prošli u drugi krug, time smo zadovoljni, ali ne smijemo se zaustaviti na tome. Sljedeći je protivnik ekipa Budućnosti, koja nema poraza, mi ćemo dati sve od sebe da se predstavimo u što boljem svijetlu. Imamo dosta bolesnih i prehlađenih košarkašica, te se iskreno nadam da ćemo se skupiti i otići u što kompletnijem sastavu", nada se Kecman.

Budućnost je sjajna na svome terenu

"Podgorica je veoma neugodan teren, oni su prošle sezone imali samo jedan poraz kući, ove sezone nemaju nijedan poraz. Nezgodna su ekipa, biće veoma teško, ali mi ćemo pokušati odigrati što bolje. Zavisi i od nas u kakvom ćemo sastavu istrčati, nadam se najboljem i vjerujem da ćemo im parirati", ističe trener Zeničanki.

Osvrnuo se i na kvalitet Regionalne lige u ovoj sezoni.

"Mislim da je kvalitet malo lošiji nego prošle sezone jer Venecija ne učestvuje. Ali sada šest ekipa koji se plasiraju u drugi krug, to su sve ozbiljne ekipe i očekuje odlične utakmice", kazao je za SportSport.ba Slobodan Kecman

Budućnost je ekipa koja u ovoj sezoni nema poraza, a svoju možda i najtežu pobjedu ostvarili su u Areni protiv Čelika, kada je bilo 63:69, Zeničanke se nadaju da večeras mogu u Crnoj Gori da prikažu približno kvalitetnu igru iz Zenice, te da pokušaju napraviti iznenađenje.

Mlada 20-godišnja Anida Ćorović zadovoljna je kako se sezona odvija po njezin klub, te je najavila narednu utakmicu i nastavak takmičenja u Regionalnoj ligi.

"Atmosfera u klubu je znatno bolja nakon pobjede nad ekipom Celja, koja nam je donijela razigravanja i sada se znatno lakše diše. Ostvarili smo cilj, sada nas čeka utakmica protiv Budućnosti, koju maksimalno respektujemo. Oni su veoma nezgodna ekipa, koja je u dosadašnjem dijelu sezone bez poraza, mi idemo u Podgoricu rasterećeno, pokušati najbolje što možemo, ispoštovati što trener traži od nas, te ako budemo raspoloženi uz dobru odbranu što da ne i pobijedimo Budućnost", nada se mladi playmaker Zeničanki.

Ove sezone je dobila veliku minutažu na terenu, koju je maksimalno iskoristila.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ja se stvarno trudim da svaki trening odradim najbolje što mogu, trener je tu da odluči koliko me najbolje može iskoristiti na utakmicama, nadam se da ću i dalje dobivati priliku za igru, te da ću je maksimalno koristiti i doprinositi dobrim rezultatima kluba", kazala je za SportSport.ba Anida Ćorović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.