Trener KŽK Čelik uoči početka Regionalne lige

Kecman: Jedini cilj nam je pobjeda nad Trešnjevkom

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra otvaraju novu sezonu Regionalne lige protiv Trešnjevke iz Hrvatske. 

Strateg domaće ekipe Slobodan Kecman na današnjoj press konferenciji najavio je sutrašnju utakmicu, te očekivanja od sezone u ovom takmičenju.

"Idemo na pobjedu protiv Trešnjevke, imali smo problema u proteklom periodu sa povredama igračica. Svi koji budu konkurisali za ekipu siguran sam da će dati sve od sebe, te da će iskoristiti priliku za igru. Kada je u pitanju Regionalna liga, ima nekoliko klubova za plasman u drugu rundu takmičenja, mislim da možemo napraviti nešto više. Vidjet ćemo, idemo iz utakmice u utakmice, dat ćemo sve od sebe, da dođemo do te mini lige, a poslije je sve moguće", nada se Kecman.

Pojedine igračice nisu bile u trenažnom procesu u posljednje vrijeme zbog povreda.

"Almina Čehajić je zadobila povredu teže prirode i na nju ne možemo računati u ovoj sezoni. Kapiten ekipe Aida Kalušić nije bila u trenažnom procesu, zadnji par dana se uključila u rad s ekipom, ona je upitna za sutrašnji nastup. U kakvom god sastavu da izađemo, dat ćemo i više od svojih mogućnosti da ostvarimo pobjedu", ističe trener Zeničanki.

Analizirali su igru sutrašnjeg protivnika.

"To je ekipa, koja je od prošle sezone promijenila dvije igračice, Slošnar i Marić su prešle u Celje, doveli su dvije iskusne igračice kako bi im donijele sigurnost. Mlada su i poletna ekipa, ako uspijemo zaustaviti njihove dvije igračice i iskontrolirati skok igru, onda ne bih trebali da imamo problema", kazao je Kecman.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.