Trener KŽK Čelik uoči gostovanja u Rijeci

Kecman: Kvarner je neugodna ekipa, ali idemo na pobjedu

D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika u srijedu će u okviru petog kola MŽRKL-a gostovati u Hrvatskoj, kod ekipe Kvarnera. 

Klub iz Rijeke u tri odigrane utakmice ima skor od dvije pobjede i jednog poraza što sigurno poziva na oprez stručni štab Zeničanki, kojima je sutrašnja utakmica od velike važnosti pred nastavak lige.

Ekipa SportSport.ba posjetila je trening KŽK Čelik uoči gostovanja u Rijeci, a trener Slobodan Kecman je najavio narednu utakmicu svoje ekipe, te se osvrnuo na prva tri kola u kojima njegova ekipa ima jednu pobjedu i dva poraza.

"Nisam zadovoljan ostvarenim u ove tri odigrane utakmice kako smo ih odigrali. Neću da povlačim neku crtu ili tražim alibi, nismo nijednu utakmicu bili kompletni. Imamo dosta povreda, ali to ne treba da bude izgovor. Dvije zadnje utakmice smo izgubili na jednu loptu. Nisam od onih koji traži izgovore, ja vjerujem u svoju ekipu, ko god igra na parketu ja sam uvjeren da će pružiti svoj maksimum", ističe Kecman.

Sutra ih očekuje teško gostovanje ekipi Kvarnera u Rijeci.

"Kvarner ima pobjedu nad Celjem i Trešnjevkom, te poraz od Budućnosti. Neugodna su ekipa, imaju iskusnog trenera, ali vjerujem da smo spremni da uberemo i neke bodove na strani. Moramo tražiti iskupljenje u odnosu na prošle dvije utakmice koje smo izgubili na jednu loptu. Nadam se da ćemo bolje reagovati nego dosad,te da ćemo ubilježiti bodove na strani" nada se Kecman.

Grupa u kojoj se nalazi Čelik je dosta izjednačena

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Kako sada stvari stoje, sve je izjednačeno jedino malo odskače ekipa Budućnosti, ali mi smo se suprostavili njima, te brzopleto prokockali šansu da ih možda i iznenadimo. Mislim da će do kraja sve ekipe voditi veliku borbu, te da će odlučiti nijanse", kazao je za SportSport.ba Slobodan Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.