Trener KŽK Čelik za SportSport.ba

Kecman: Mlada smo ekipa, ali ambicije su nam visoke

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika počele su s pripremama za narednu sezonu u kojoj su ostale visoke ambicije. Odbrana dvostruke krune, te iskorak i što bolji plasman u Regionalnoj ligi ciljevi su kluba za narednu sezonu.

Čovjek pod čijim vodstvom je klub iz Zenice u posljednje dvije sezone osvojio četiri trofeja, uvjeren je da će i naredna sezona biti uspješna za klub. Slobodan Kecman govorio je za SportSport.ba o očekivanjima od naredne takmičarske sezone.

"Ambicije su iste kao i prošle sezone, dat ćemo sve od sebe da napravimo što bolje rezultate. Igrački kadar je dosta izmijenjen, ostalo je pet standardnih igračica, stručni štab je također promijenjen i nadam se da će btii vremena da sve to ukomponujemo. Dosta je tu mladih igrača i postoji realna mogućnost da angažujemo još jednog centra i da kompletiramo ekipu za narednu sezonu", kaže Kecman.

Plan do početka sezone odigrati što veći broj utakmica.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Obavili smo testirane igračica između 10 i 12 septembra odigrat ćemo jednu prijateljsku utakmicu, zatim imamo turnir u Seksaru, gdje ćemo odigrati nekoliko utakmica. Naravno tu je i naš turnir "Amna Fazlić", te do početka prvenstva bi odigrali još jednu ili dvije utakmice i zaokružili bi pripreme sa dovoljnim brojem utakmica. Čelik je ove sezone u dosta težoj grupi nego prošle sezone kada je u pitanju Regionalna liga, mi imamo mladu i potentnu ekipu, ali dat ćemo sve od sebe da igramo dopadljivo i ostvarimo očekivanja naših navijača. Nadamo se da ćemo igrama u narednoj sezoni probuditi grad, te da će na naše utakmice dolaziti veći broj gledatelja nego prošle sezone", kazao je za SportSport.ba Slobodan Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti