Trener KŽK Čelik za SportSport.ba

Kecman: Motivisani smo i spremni odbraniti trofej Kupa

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika ovog vikenda će u zeničkoj Areni braniti trofej osvajača Kupa, kojeg su prošle sezone osvojili u Tuzli. Zeničanke godinama dominiraju u ovom sportu kada je u pitanju naša zemlja.

Trener Slobodan Kecman u posljednje dvije sezone na čelu kluba iz Zenice osvojio je četiri trofeja, ali želi da njegova ekipa dokaže svoju nadmoć i protiv sljedećih protivnika u okviru Kupa.

Za SportSport.ba trener Zeničanki govorio je o pripremama za odbranu trofeja, te protivnicima koji ih očekuju.

"Mi smo se i ove sezone spremali da branimo dvostruku krunu, ali zbog nekih stvari na koje nismo mogli uticati to nećemo biti u mogućnosti. Mi ćemo dati sve od sebe, da trofej Kupa nakon vikenda ostane u Zenici i da osvojimo još jedan trofej. Samim tim što smo izrazili želju da budemo domaćini ove završnice, dovoljno govori o našoj ozbiljnosti i onome šta želimo. Kada su u pitanju protivnici, prvi nam je Mladi Krajišnik, oni su sigurno lošija ekipa od nas, ali mi nikoga nećemo podcijeniti. Svakoga uvažavamo i poštujemo, na kraju ćemo pokazati koliko mi vrijedimo, ali i svi ostali", ističe Kecman.

Nada se da će za vikend Arena biti dobro posjećena

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Svjesni smo da je ovo takmičenje u kojem favoriti uvijek ne pobjeđuju, ali znajući šta je bilo prošle godine i kako smo došli do trofeja maksimalno spremni za sve što nas očekuje.Vjerujem da se publika u Zenici, te naši vjerni navijači poželjeli košarke u Areni, dva mjeseca nije bilo nikakvih utakmica, tako da vjerujem da će u velikom broju ispuniti dvoranu i podržati nas u našem cilju", završio je Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti