Kecman: Pobijediti Orlove i dokazati nadmoć

KŽK Čelik pred odbranom dvostruke krune

Kecman: Pobijediti Orlove i dokazati nadmoć

D. Kurbegović

Košarkaški ženski klub Čelik iz Zenice prošle je sezone osvojio dvostruku krunu, a jedna utakmica ih dijeli da taj uspjeh ponove i ove sezone. 

Zeničanke su trenutno prvoplasirane prije posljednjeg kola, a velike su šanse da odbranedvostruku titulu i time pokažu svoju nadmoć kada je u pitanju ovaj sport u našoj zemlji.

U nedjelju od 19 sati u zeničkoj Areni izabranice trenera Slobodana Kecmana dočekat će ekipu Orlova iz Banja Luke, koju su i u prvom susretu u sezoni pobijedili s velikom razlikom.

Uprkos evidentnoj razlici u kvaliteti, trener Slobodan Kecman ne želi opuštanje, te je uvjeren u maksimalan pristup čitave ekipe i pobjedu, koja će im donijeti dvostruku krunu.

"Mi smo se ozbiljno spremali za ovu utakmicu tokom čitave sedmice, ne želimo da se opustimo i da shvatimo da je pred nama lagan protivnik, svaka ekipa kojoj se dopusti da igra svoju igru može biti nezgodna i napraviti nam probleme. Vjerujem da uz maksimalan pristup svih igračica pobjeda neće doći u pitanje. Mi smo titulu faktički osigurali u Sarajevu protiv Play-offa, ali posljednju utakmicu na našem terenu želimo odigrati kvalitetno i pokloniti našim navijačima pobjedu i dvostruku krunu, te na taj način dokazati nadmoć u ženskoj košarci kada je u pitanju naša zemlja", kazao je Kecman.

Jedna od najboljih igračica kluba u ovoj sezoni je Irma Rahmanović, čije igre nisu prošle neopaženo i kod novog selektora ženske reprezentacije, tako da će ova igračica rođena u Banovićima nakon utakmice s Orlovima posvetiti se obavezama u reprezentaciji.

"Pred nama je utakmica od velikog značaja, puno smo truda uložili u sezoni, tako da nam susret protiv Orlova znači sve u ovoj sezoni. Ozbiljno smo se pripremili, znamo protiv koga igramo i želimo pobjedu za oproštaj od naših navijača. Pozivam ovom prilikom sve ljubitelje ženske košarke u Zenici, ali i šire da dođu u nedjelju da svi zajedno nakon utakmice proslavimo dvostruku krunu", kazala je Rahmanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedna od najmlađih igračica kluba je Anida Ćorović, koja je ove sezone iskoristila priliku za igru, te je odigrala nekoliko sjajnih utakmica na poziciji organizatora igre.

"Pred nama je posljednja utakmica sezone, kraj kakav možemo da poželimo, igramo na domaćem terenu i želimo podignuti pehar u Zenici. Naplatit ćemo dobar rad i trud dvostrukom krunom, te se nadam da ćemo tako nastaviti i u narednim sezonama", kazala je Ćorović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.