Kecman: Protivnik je kaznio našu lošu šutersku noć

Trener KŽK Čelik nakon poraza od Banovića

Kecman: Protivnik je kaznio našu lošu šutersku noć

Piše: D. Kurbegović Powered by:
Košarkašice Čelika višestruke prvakinje i osvajačice Kup-a naše zemlje u ovu sezonu ušle su s najmlađom ekipom u zadnjih nekoliko godina. Sve igračice su ispod 20 godina, izuzev Aldijane Iriškić, koja je kapiten i predvodnik ovog tima. Cilj kluba u ovoj sezoni jeste afirmacija igračica, a bez obzira na podmlađivanje evidentno je da će i ove sezone Zeničanke biti u vrhu našeg prvenstva.

Večeras su u Zenici ipak zasluženo poražene od mnogo iskusnije ekipe iz Banovića, a nakon utakmice trener domaće ekipe Slobodan Kecman nije bio zadovoljan mnogim stvarima kada su u pitanju njegova košarkašice.

"Čestitao bi protivniku na pobjedi, mi smo se držali negdje do rezultata 42:46, onda smo ušli u seriju promašaja, imali smo pet-šest čistih promašaja što je protivnik kaznio i napravio razliku.Nismo uspjeli vratiti se u utakmicu, mi smo mlada ekipa, ali imali smo dosta nesmotrenih grešaka. To nas najviše boli, znate kada nešto stalno trenirate i ukazujete na to, a onda na utakmici to bude sasvim druga priča. Morate hrabriti ekipu možda nego što je bolja, kako bi protiv ovakvih ekipa odigrali dobro. Ipak idemo korak po korak, nadam se da ćemo biti sve bolji, a ovo je svakako za nas još jedno veliko iskustvo" kazao je Kecman.

Košarkašice Čelika u osam odigranih utakmica imaju skor od šest pobjeda i dva poraza, uz jednu utakmicu manje protiv Jedinstva, tako da se može kazati da će Zeničanke u ovoj sezoni boriti se za tu treću poziciju na tabeli zajedno sa Željezničarom i Jedinstvom iz Tuzle.


Liga BiH za žene