Trener KŽK Čelik uoči Triglava

Kecman: Recept za pobjedu je borba za svaku loptu

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra će u okviru 3.kola ženske Regionalne lige u košarci gostovati u Sloveniji kod ekipe Triglava. Utakmica u Kranju za Zeničanke dolazi nakon dva uzastopna poraza, a protiv ekipe koja također u drugom dijelu sezone nema nijednu pobjedu prilika je da se konačno ostvari prvi trijumf i prekine crni niz.

Na jednom od posljednjih treninga prije odlaska u Sloveniju razgovarali smo s trenerom KŽK Čelik Slobodanom Kecmanom, koji je za SportSport.ba najavio narednu utakmicu, te se osvrnuo na dosadašnji dio sezone i igre njegovog kluba.

"Svaku utakmicu koju najavljujem, skoro svaka bude ista, kažem da ćemo odigrati dobro, mi odigramo dobro utakmicu, ali ne kompletnu. Nadam se da možemo u četvrtak odigrati dobro, te da odigramo u istom ritmu čitavu utakmicu, ma koliko ona trajala. Ekipa Triglava je mlada, koja je dugo na okupu, već dvije ili tri sezone nisu ništa mijenjali. Nisu ništa spektakularno, za ovu ligu su solidni, nadam se da možemo ostvariti pobjedu", ističe Kecman.

Čelik je sve poraze u ovoj sezoni pretrpio u posljednjim minutama utakmica.

"Svih sedam poraza ove sezone smo pretrpieli u posljednjih minuti ili posljednjih 30 sekundi utakmice. Imamo velike probleme sa završnicom, uvijek nekako odluči ta jedna lopta, nemamo dovoljno koncentracije i hrabrosti. To nam se dešava iz utakmice u utakmicu, nadam se da će nam se nešto do kraja sezone vratiti jer ovo postaje već frustrirajuće", nada se trener Zeničanki.

Sa dva vezana poraza umanjene su šanse za plasman među prve četiri ekipe.

"Šanse su nam umanjene, nama je prevashodni cilj pobjedom se vratiti na taj neki normalni kolosijek. Ovo već postaje nešto neobično, ideš iz utakmice u utakmicu u kojoj odlučuje jedna lopta. Sutra evo imam kompletan tim i vjerujem da ćemo prekinuti negativnu seriju protiv Triglava", kazao je za SportSport.ba Slobodan Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi