Kecman: Respektujemo goste, ali uvjereni smo u pobjedu

Trener ŽKK Čelik

Kecman: Respektujemo goste, ali uvjereni smo u pobjedu

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra će u zeničkoj Areni od 16:30 sati dočekati ekipu sarajevskog Željezničara u okviru posljednjeg kola regularnog dijela prvenstva u Ligi 11 za košarkašice.

 Zeničanke ove sezone igraju s mladom ekipom, gdje je jedina igračica starija od 20 godina, iskusna Aldijana Iriškić.

Čelik će sutra protiv Željezničara pokušati pobjedom završiti regularni dio prvenstva. Danas je na press konferenciji trener Slobodan Kecman govorio o prošloj utakmici protiv Banovića, sutrašnjoj protiv Željezničara, te završnici Kupa i play offu prvenstva.

"Kada je u pitanju utakmica protiv Banovića, dobro smo igrali 25. minuta utakmice, a onda je domaćin unutarnjom igrom preko iskusne Demirović prelomio utakmicu u svoju korist, najprije radi svog iskustva. Mi smo igrali dobro, ali nisu sve igračice pružile ono što se od njih tražilo. Iriškić je postigla 30 poena, Ćorović je dobro igrala i organizovala igru, pri tome je ubacila 10 poena, dok su ostale zakazale ,tako da osim poraza nismo mogli očekivati ništa više" osvrnuo se Kecman na utakmicu u Banovićima.

Posljednju utakmicu regularnog dijela žele završiti s pobjedom.

"Znamo da nam dolazi Željezničar, klub s imenom i bogatom tradicijom, mi ih radi toga izuzetno respektujemo, ali mislim da smo u ovom trenutku bolja ekipa, te smo uvjereni u našu pobjedu. Koliko me sjećanje služi, prvo poluvrijeme u Sarajevu smo odigrali nešto lošije, da bi u nastavku bili na svome nivou. Nadam se da ćemo sutra čitavu utakmicu biti u visokom ritmu i ostvariti pobjedu" nada se Kecman.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Za kraj se osvrnuo na završnicu Kupa, te duel protiv Banovića u play off-u.

"Završnica Kupa je 29 i 30. aprila, a u ponedjeljak će biti poznato gdje će se igrati, te parovi polufinala. Nama je svakako za cilj da uđemo u finale, to je specifično takmičenje, gdje favoriti uvijek ne osvajaju Kup. Pokušat ćemo se predstaviti u što boljem izdanju. Kada je u pitanju play off, igramo protiv Banovića, oni će imati prednost domaćeg terena. Pokušat ćemo ostati u seriji što duže, te ako nam se ukaže prilika možda i iznenaditi Banoviće, koji su nas ove sezone dva puta pobijedili u prvenstvu" kazao je Kecman.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi