Kecman: Sve ćemo učiniti da Čelik odbrani duplu krunu

ŽKK Čelik želi trofeje

Kecman: Sve ćemo učiniti da Čelik odbrani duplu krunu

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sinoć su u dvorani Mejdan u Tuzli pobjedom u finalu protiv sjajnog Jedinstva rezultatom 72:76 odbranili titulu osvajača Kupa iz prošle sezone. Zeničanke su u polufinalu deklasirale Mladi Krajišnik, dok su u finalu teže od očekivanog pobijedili mladu i veoma borbenu domaću ekipu.

Nakon osvajanja prvog trofeja u sezoni, trener Slobodan Kecman je bio zadovoljan, ali i veoma oprezan pred završnicu prvenstva, gdje je također cilj odbrana titule.

"Prije svega čestitao bi još jednom svojim igračicama na jučerašnjoj pobjedi u finalu i velikoj borbenosti. Organizacija Kup-a bila je na vrhunskom nivou i čestitam domaćinima na odličnom poslu. Ja sam očekivao tešku utakmicu protiv Jedinstva, ali ne onako tešku, kako je na kraju završeno. Nismo se na početku utakmice najbolje snašli, ušli smo u probleme s ličnim greškama, pa smo se na kraju morali bukvalno spašavati i dobiti utakmicu, koja je bila izuzetno teška", ističe Kecman.

Pred početak Lige za prvaka koja brzo kreće trener Zeničanki je optimista.

"Sigurno je da ćemo dat sve od sebe, učinit ćemo sve da KŽK Čelik odbrani duplu krunu, favoriti smo, ali ne smije biti opuštanja. Borit ćemo se do kraja i nadam se najboljem. Odbrana duple krune iz prošle sezone bila bi potvrda našeg odličnog rada posljednjih godina i dominantnosti kada je u pitanju ženska košarka u BiH", kazao je Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti