Trener KŽK Čelik nakon pobjede

Kecman: Trešnjevka nam je dobra opomena pred nastavak lige

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u okviru prvog kola Ženske Regionalne lige u košarci pobijedile su ekipu Trešnjevke iz Zagreba, nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Izabranice Slobodana Kecmana, na poluvremenu su imale minus 20 poena razlike, da bi u drugom poluvremenu sjajnom odbranom i završnicom riješili utakmicu u svoju korist.

Nakon utakmice trener domaće ekipe je bio uzbuđen, nakon neviđene drame i preokreta njegovih igračica, koje su u dva poluvremena pokazale različito lice, što treba u narednom periodu popraviti.

"Odlična utakmica, u prvom poluvremenu nismo mogli odgovoriti na igru Trešnjevke, imale su sjajan šut za tri poena, sve im je ulazilo stvarno. U drugom poluvremenu smo išli na sve ili ništa, podigli smo agresivnost. Na poluvremenu kada gubite 20 razlike, nemate šta reći posebno u svlačionici, napravite malu dramu i razdrmate igračice. Pohvalio bi naše protivnike, mi smo kasno se upalile i prebacile u pravu brzinu. Ovo je sport, živa materija, da je Trešnjevka pobijedila ne bih bilo nezasluženo" , smatra Kecman.

Imali su problema sa povredama, te se nadaju boljim partijama u narednim utakmicama.

"Nadamo se da ćemo u nastavku sezone biti mnogo bolji, Aida Kalušić nije trenirala 15 dana, Nedžla Kovačević isto tako, imali smo problema sa povredama i prehladama, ali smogli smo snage i pobijedili na kraju. Nismo olako shvatili Trešnjevku, jednostavno je bio problem u nama, kasno smo počele igrat i na kraju sreća nam se osmijehnula, uz pomoć publike koja nas je nosila drugi dio utakmice. U pauzi ćemo izaći nadam se mnogo jači, te protiv ekipe Celja u gostima odigrati dobru utakmicu i pokušati pobijediti", kazao je Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.