Kecman: U novu sezonu ulazimo s podmlađenom ekipom

KŽK Čelik uoči početka prvenstva BiH

Kecman: U novu sezonu ulazimo s podmlađenom ekipom

D. Kurbegović

Ovog vikenda počinje nova sezone u prvenstvu BiH za košarkašice. Titulu prvaka branit će ekipa sarajevskog Play-Off-a, dok je KŽK Čelik prošlogodišnji osvajač Kupa.

Zeničanke su najtrofejniji ženski košarkaški klub u državi posljednjih pet godina i gotovo je nemoguće da u jednoj sezoni ne osvoje makar jedan trofej.

U sezoni koja počinje sutra, Zeničanke će ući s veoma mladom ekipom sastavljenom pretežno od domaćih igračica. Rukovodstvo kluba odlučilo je se za podmlađivanje i afirmaciju mladih talentovanih košarkašica.

Najbolji trener za afirmaciju i forsiranje mladih igračica svako je Slobodan Kecman, koji će i naredne sezone s klupe predvoditi KŽK Čelik. Ovaj sjajni stručnjak govorio je o sezoni koja kreće, te ambicijama njegove ekipe.

"Uprava kluba odlučila se za podmlađivanje ekipe, sada imamo samo dvije iskusnije igračice Aidu Kalušić i Aldijanu Irškić, ostale igračice su veoma mlade, ali i talentovane, tako da će u ovoj sezoni imati veliku priliku da pokažu svoj kvalitete i neosporan talenat koji posjeduju.U dva mjeseca rada s ekipom odigrali smo osam prijateljskih utakmica, te smo sudjelovali na Međunarodnom turniru "Amna Fazlić", ističe Kecman.

Govorio je o prvom protivniku Rudaru, te ambicijama u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Nemamo mnogo informacija o našem prvom protivniku ekipi Rudar-Sporta, ali svakako da ćemo u sutrašnju utakmicu ući s vjerom da možemo ostvariti pobjedu.Ova mlada ekipa se ne smije opterećivati rezultatom u ovoj sezoni, a igračice će postepeno sazrijevati u toku sezone, što će vjerujem u konačnici donijeti dobar rezultat" kazao je Kecman.

Utakmica između KŽK Čelik i Rudar-Sporta igra se sutra u zeničkoj Areni od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi